Helt ny i Stavanger Tennisklubb? Her følger nyttig informasjon.

Har man verken vært med i Stavanger Tennisklubb eller i noen annen tennisklubb, er det mye å sette seg inn i. Det er vanskelig å lese seg opp til å forstå alt i din nye idrett, men i denne guiden har vi samlet velkomstinformasjon som hjelper deg et stykke på veien. Vi oppfordrer at man også stiller på det årlige informasjonsmøtet for nye tennisforeldre, og ellers ta kontakt når man lurer på ting. Vi skal gjøre vårt beste for å synliggjøre muligheter og tilrettelegge for at ditt barn får en aktiv og kjekk tid i Stavanger Tennisklubb.

Alle som deltar på ukentlige treninger, blir invitert i en eller flere grupper på Spond. Vi benytter Spond som kommunikasjonskanal for treningene, så det er viktig at man kommer igang med Spond.

Henvendelser som gjelder ditt barn, gjøres direkte til kontaktperson, fortrinnsvis e-post eller telefon. Vi ønsker ikke at kommentarfeltene blir brukt til kommentarer/spørsmål.

* Treningsklær (det du er komfortabel med)
* Tennissko (flate, lyse såler som har lav friksjon og ikke sverter)
* Racket (racket kan lånes under introkurs / sommercamp / TFO)
* Vannflaske

Stikk innom vår resepsjon ukedager kl. 16-20, lørdager 10-16 eller søndager 12-21. Resepsjonen vår kan gi veiledning og bestille inn utstyr i riktig størrelse dersom vi ikke har inne på lager.

Hvilken ball man spiller med og hvor stor banen er, bør samsvare med hvor langt man har kommet i ferdighetsutviklingen. Spiller man med en raskere ball og en større bane enn man er i stand til å mestre, vil dette forsinke ferdigshetutviklingen og i verste fall føre til at man legger til seg uheldige unoter.

Trenerteamet vurderer spillernes utvikling fortløpende, og vi gjør endringer når tiden er inne, uavhengig av kalenderen.

Her en lettfattelig oversikt over banestørrelse, balltype og racketstørrelse

Slik gjør vi det i STK

Last ned PDF-VERSJON her

Her i Stavanger Tennisklubb må barn, foreldre og trenere følge følgende kjøreregler:

FORVENTNINGER TIL BARNA

 SAMLING på samlingsplass i starten og slutten av hver time, og etter at ballene er plukket opp, og ny øvelse skal settes i gang. Barna skal sette seg ned på samlingsplassen og legge ned racketen foran seg mens trener snakker.

 HØRE ETTER og følge med når trener viser/forklarer.

 TA VARE PÅ UTSTYR. Barna skal lære seg å sette opp mininett, lage bane med gule linjer og rydde sammen alt utstyr etter seg. Alle skal alltid være med og plukke opp baller.

 PRØVE SÅ GODT MAN KAN. Uten å prøve, får man ikke til noe. Trening handler om å gjøre noe igjen og igjen, og ikke gi opp. Vi forventer at alle som er på trening, gjør sitt beste.

FORVENTNINGER TIL FORELDRENE

 At barnet kommer på trening til riktig tid

 At barnet kommer i klær og sko beregnet for trening

 At barnet får med seg vannflaske inn på banen

 At barnet ikke får med seg mobiltelefon inn på banen  Samarbeide med trenerne til det beste for barnets glede av tennis

 Fokusere på innsats, glede og sunne verdier

FORVENTNINGER TIL TRENER

 Trener skal møte presist og være godt forberedt til hver trening

 Trener skal ta godt i mot alle barn og fordele oppmerksomheten så likt som mulig  Trener skal være blid og forsøke å gi alle en god opplevelse av tennis

 Trener skal jobbe etter klubbens verdier og være et forbilde

 Trener skal følge STKs retningslinjer for banestørrelse og balltype

 Trener skal jobbe etter STKs pensum “ROG123”

Vi setter opp gruppene etter nivå. De som er på samme gruppe er på omtrent samme nivå, slik at treningene blir mest mulig relevant og givende. Barne- og ungdomstennisen deles inn i seks fargekoder som gjenspeiler hvilken balltype, banestørrelse og progresjonstrinn som gjelder. Behersker man balltypen og banestørrelsen som gjelder, vil man være på nivå 1. Vi ønsker å hjelpe flest mulig til nivå 2, som vil bety gode ferdigheter. Noen vil også klare nivå 3, dette er spillere som trener mye og har ambisjoner. De med høyest ambisjoner må klare nivå 3 for å starte med en raskere balltype og større bane.

Lilla nivå – dette er for de som har med seg mor eller far med inn på banen – 4-5-åringene. Rød ball og ballonger.

Blått nivå – fra 6 år. Rød ball.

Rødt nivå – rød ball og rød banestørrelse (Rød 1, Rød 2 eller Rød 3)

Oransj nivå – oransj ball og oransj banestørrelse

Grønt nivå – grønn ball og full banestørrelse

Gult nivå – gul ball og fullbanestørrelse

Stavanger Tennisklubb er en TennisKids-klubb. Les mer om TennisKids her

Vi trener ballkontroll og ferdigheter i tråd med klubbens spillerutviklingsplan. Les mer om de ulike nivåene i annet avsnitt.

En typisk treningstime ser slik ut:

  • Barna samles i starten og slutten av treningsøkten, og ved forklaring av øvelser og treningstema.
  • Oppvarming
  • Innslåing/ballkontroll
  • Ferdighetsutvikling gjennom parøvelser, individuelle øvelser eller driller hvor trener «feeder» baller
  • Spill/lek
  • Oppsummering/avslutning/takk for i dag

Trening og kampspill bør gå hånd i hånd. Vi oppfordrer til å spille kamper så fort man har grunnleggende kunnskap og ferdigheter. Vi hjelper med å anbefale når man kan starte med dette. Turneringer arrangeres i helgene i eller utenfor klubben flere ganger årlig. Man må melde seg på og selv skaffe seg informasjon, og det er startkontingent for turneringer. Betales ved påmelding eller oppmøte. Les mer om turneringer her

Alle barn i organisert trening, har anledning til gratis egentrening på ledige baner. Gjelder ikke ved forhåndsbooking. Spiller man med noen som ikke er med i klubben, f. eks. mor, far, betaler mor/far halv baneleie.

Vi har et drop in treningstilbud fredager/lørdager. Betaling 120 kr. pr. gang.

Vårt opplegg for barn og ungdom i Stavanger Tennisklubb er samlet under paraplyen «STKs Tennisunivers.»

Vi kaller vårt tennisprogram for «STKs Tennisunivers» fordi vi har delt inn alle våre godt over 100 ukentlige treningsgrupper i planeter.

Å spille tennis og utvikle seg som tennisspiller handler om mer enn å møte opp på de faste treningene.

Skal man ha effekt av trenernes instruksjoner, må man øve masse. Det innebærer at man også kan trene uten at trener er til stede. Ved å spille kamper, delta på samlinger og avtale spill med kamerater, får man øvd vesentlig mer enn de faste trenerstyrte treningene.

Vi arrangerer også sosiale tilstelninger og arrangement, turer etc. både for at spillerne våre skal bli bedre kjent med hverandre og skape seg et tennisnettverk, og ikke minst ha det gøy og bli inspirert til å trene og spille mer.

Hvert planetteam har et helhetlig program som skal dekke alle disse programelementene.

Les mer om STKs Tennisunivers.

Vi arrangerer informasjonsmøte for foreldre til nye STK-barn. Normalt gjennomføres møtet i slutten av august eller i begynnelsen av september. Ved behov kan et tilsvarende møte bli arrangert i januar.

SPILLERGUIDEN (Norges Tennisforbund)