Lagtennis.

Siste nytt


Dame- og herrelagene

Stavanger Tennisklubb har for tiden fem herrelag og tre damelag. Nedenfor kan du lese litt om hvert enkelt lag, og ved å klikke deg inn på lagets side, får man bilde og navn på hvilke spillere om er i lagets bruttotropp.

Lagene deltar i NM for lag. Denne turneringen er organisert som en serie med hjemmekamper og bortekamper i utesesongen. Eliteserien spilles i mai og juni, mens 1.-4. divisjon spilles fra mai til september. Kampene spilles utendørs så sant dette er mulig.

Lagtennis-informasjon foran 2021-sesongen (last ned)
I januar annonseres hvem som er tatt ut til å være med i bruttotroppene til de ulike lagene. Disse spillerne får noen goder som henger sammen med et sett vilkår. Av klubbens rundt 1000 medlemmer har vi for 2021 tatt ut 22 damelagsspillere og 37 herrelagsspillere. Uttak gjøres av trenerteam og administrasjon.

VILKÅR  OG GODER FOR HERRELAG OG DAMELAG 2021 (last ned)

I dette dokumentet kan man lese hvilke vilkår som gjelder dersom man er en damelagsspillere eller herrelagsspiller i Stavanger Tennisklubb. Det er ikke nok å inneha gode tennisferdigheter og prestere gode resultater i konkurranser. Skal man gjøre seg fortjent til godene som hører med, må man innfri både klubbens og lagets forventninger til det å være på et lag.

Hvem blir tatt ut til dame- og herrelagene? (i kortform)

 • Klubbens beste spillere fra 15 år og oppover
 • Spillere som spiller kamper og har interesse av å spille kamper
 • Spillere som er sportslig kvalifisert for det nivået laget deltar på
 • Lagspillere som er gode forbilder og klubbambassadører

Hva innebærer å være med? (i kortform)

 • Delta aktivt på laget – spille lagets seriekamper
 • Representere klubben på en best mulig måte
 • Spille med klubbtøy og fronte klubbens logo både ute og hjemme
 • Være et forbilde for øvrige spillere i klubben og gjøre seg selv synlig og tilgjengelig
 • Spillerne skal følge det til enhver tid gjeldende klubbreglement. Ingen spillere er større enn klubben.
 • Stille forberedt og gjøre sitt beste til enhver tid
 • Følge de interne lagregler som er avtalt

Se mer under VILKÅR & GODER


Kriterier

Herrer 1 deltar i eliteserien. Laget utgjøres av klubbens beste herrespillere. Spillerne må holde eliteserienivå. Alle spillere har lokal tilknytning. Med ett unntak har alle vokst opp i klubben og gått gradene. Kaptein 2021: Cezar Johansson

Terminliste, resultater, tabell 2021 (kommer)

Damer 1 spiller i eliteserien. Klubbens beste damespillere. Et relativt ungt lag hvor alle spillere er vokst opp i klubben.

Kaptein 2021: Christian Martinsson og Marius Tangen

Terminliste, resultater, tabell (kommer)

Herrer 2 spiller i 1. divisjon. For de nest beste spillerne i klubben. Laget består av en miks rutinerte ringrever med gode prestasjoner på tennisbanen og juniorer  som er i toppsjiktet nasjonalt blant de eldre juniorene. Kaptein 2021: Kjetil Halvorsen

Terminliste, resultater og tabell (kommer)

Et lag for jenter/damer som holder nasjonalt 1. divisjonsnivå. Et lag som ivaretar dyktige jenter som har trappet ned, og samtidig er en god utviklingsarena for jenter som sikter mot eliteserienivå. Mål er å få til et godt samhold og en god team spirit, i tillegg til å være et konkurransedyktig lag som klarer seg godt i 1. divisjon.

Kaptein 2021: Christian Martinsson og Marius Tangen.

Terminliste, resultater, tabell (kommer)

Seniorlag med dyktige juniorer. Laget spiller i 2. divisjon. Spillerne som deltar må være i stand til å vinne kamper i 2. divisjon. Juniorer som markerer seg på seniornivå i regionale turneringer. Det viktigste for laget er en god lag- og treningskultur.

Kaptein 2021: Henning Frøystein

Terminliste, resultater, tabell (kommer)

Et lag for damer som holder godt regionalt nivå, dvs. kan vinne kamper i 2. divisjon. Ha et sportslig tilbud for damer som vil spille kamper og som holder godt regionalt nivå.  Laget spiller i den regionale serien og møter lag fra Vestlandet, Sørlandet og Vestfold. Laget har forutsetninger for å bite godt ifra seg i denne puljen. Godt samhold og god team spirit er et viktig mål for STKs dame- og herrelag.

Kaptein 2021: Vibeke Sagvaag

Terminliste, resultater, tabell (kommer)

STK4 er i 2021 et rent ungdomslag. Vi har valgt å prioritere ungdommer, og dette laget vil være en utviklingsarena for ungdommer som bruker mye tid på tennis og vil utvikle seg. Det er det første steget for nye lagspillere. Et viktig mål er å lære seg hva det innebærer å være på et lag. Ungdommer fra 15 år har mulighet for å delta, dersom man spiller turneringer, og ønsker å spille kamper. Laget deltar i Vestlandsserien. (3. divisjon).

Kaptein 2021: Henning Frøystein

Terminliste, resultater, tabell (kommer)

Herrer 5 er et privat lag som finansieres og drives av en gjeng ivrige mosjonister. Laget mottar ingen støtte  av klubben – alt betales og ordnes av spillerne selv. Laget deltar i 4. divisjon avd. Sørvest.

Kaptein 2021: Carl Fredrik Hjelle

ELITELAGENE