TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

TFO-brev desember 2016

TFO-brev desember 2016

Her et brev til dere på TFO.

Skrevet av Henning Frøystein den 12.12.2016

Til alle TFO-foreldre – julebrev 2016

Året nærmer seg slutten, og vi vil minne om at siste TFO-dag er onsdag 21. desember. Den siste uken vil vi også i år servere grøt og saft på TFOJ

I året som har gått, har vi innført matservering før tennisøkten. Tidligere hadde vi en lang fruktpause midtveis. Vi erfarte imidlertid at mange kom sultne til trening. Vi valgte derfor å redusere fruktpausen og heller bruke starten som den sosiale hovedarenaen hvor alle altså får i seg næring.  Vi er fornøyd med omleggingen, da vi ser både sosial og sportslig verdi av den nye ordningen.

Vi har gjennom året delt ut ferdighetsdiplomer fortløpende etter hvert når barna har nådd milepæler, dvs. klart oppgavene på hvert enkelt nivå. Det er tre nivå for rødt pensum, tre nivåer for oransj og tre nivåer for grønt. Klarer man alle tre nivåer, dvs. får tre diplomer, så får man en skillspokal.

Dette er et verktøy både for å sikre at både liten og stor er læringsorientert. Vi håper og tror at det er et motiverende verktøy som gjør at man vil lære mer og trene mer. 

Viktig å nevne i denne sammenheng er at læring og mestring krever egeninnsats. Det vil for eksempel ta mye lengre tid å klare oppgaver dersom man bare er på tennisbanen en gang i uken. Det er opplagt en stor forskjell i progresjon og mestring for de som trener to ganger eller mer.

Vi gleder oss over at mange på TFO har deltatt på Tennistour Rogaland. Dette er en ferdighetstilpasset og gøy turneringsarena som går på rundgang mellom de ulike klubbene i Rogaland. STK arrangerte i september, og da satte vi ny deltagerrekord. Nylig var det Bryne som arrangerte, og det var gøy å se at mange fra klubben vår deltok.

Vi oppfordrer foreldre til å melde barna på dette etter man har fått Rød 1-diplom. Tennistour Rogaland er ment å skape positiv turneringserfaring og få barna til å komme i gang.

Alle datoer for 2017 er klare og er samlet i en plakat som vi har hengt opp i Tennishuset, samt lagt ut på hjemmesiden under toppmenyen Tennistour Rogaland. Noter datoene!

For de som er med i planetteam, så er det også mye annet som skjer utover i 2017. Vi arrangerer planetsamlinger og andre planetarrangement. Mange benytter seg av muligheten og får mye igjen for dette både sportslig og sosialt. Det er fortsatt mange på TFO som ikke har signalisert interesse for dette. Det er bare å sende melding til henning@stavangertk.no så legger vi dere til mailinglisten og dermed tilgang til aktivitetene. Vi tar 200 kr. pr. halvår i planetteamavgift – da kan man være med på alle planetaktiviteter. 

Noen fakta til slutt: 85 barn har deltatt på TFO denne høsten. Det er en god økning fra forrige sesong. Herav 39 jenter og 47 gutter. 73 % går i 1.-4. klasse, mens 27 % går i 5.-7. klasse. Tirsdag er den største dagen, hvor det kommer tett opp mot 40 barn. Onsdag og torsdag har vi over 30 barn, mens mandag kommer det 16 og fredager kun 8.

 

God jul fra trenerteamet – vi ses igjen på TFO fra og med 3. januar!

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter