TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Størst i landet!

Størst i landet!

Det står svart på hvitt - Stavanger Tennisklubb er nummer 1 blant landets 142 tennisklubber når det kommer til antall medlemmer.

Skrevet av Henning Frøystein den 26.02.2015

- Dette er jo veldig gledelig for klubben, og på mange måter en annerkjennelse av det klubbens ansatte gjør hver dag. Det aller viktigste er jo mange fornøyde medlemmer, og vi når noen kapasitetsgrenser i dagens anlegg hvis vi øker veldig på videre. Nå har vi vel ligget ganske stabilt de siste årene og fått litt drahjelp av nedgang i Eiksmarka, sier styreleder Ole Martinsen.

For det er Oslo-klubben Eiksmarka som har vært landets største klubb de fem siste årene. Hele tiden har Stavanger TK vært hakk i hæl, og når Eiksmarka nå mister noen medlemmer, og STK øker med omtrent 30 medlemmer, så er det altså tid for tronskifte. Styrelederen tror klubbens høye medlemstall henger sammen med stor aktivitet og dyktige trenere.  

- Vi håper jo og tror det er fordi vi leverer varen og  gjør en god jobb.  Vi mener vi har det sterkeste trenerteamet i Norge, som gjør det de kan for å skape stor aktivitet, og stor aktivitet gir flere spillere.  Så må vi være så ydmyke å si at monopolsituasjonen har hjulpet oss godt med å opprettholde volum.

941 er STKs offisielle medlemstall pr. 31.12.14. De neste på listen er Eiksmarka TK (894), Oslo TK (852), Stabekk TK (850) og Heming IL Tennis (845).

Videre ser vi at STK har en relativt jevn fordeling av unge og gamle medlemmer. 46 % er juniorer (0-19 år), og 54 % er voksne. Dette er i tråd med klubbens ambisjoner, ifølge Martinsen.

- Vi ønsker å levere på både bredde og mosjonsspillere og levere på vår satsing på topputøvere. All erfaring tilsier at man må ha bredde og volum i ungdomsavdelingen for å skape volum også på  topputøvere. Særlig i det prespektivet er det er gledelig å se at vårt rekrutteringsgrunnlag på de på 6-12 år er såpass solid. jeg tror 46% på de unge er en passende andel. Og vi ønsker et levende og stort seniormiljø. Jeg tror dette er rimelig godt balansert, sier han. 

De fleste idretter, inkludert tennissporten, sliter med ungdomsidretten. Mange faller fra i løpet av tenårene. Stavanger Tennisklubb har akkurat like mange ungdommer 13-19 år som barn 6-12 år. Dette overrasker styrelederen noe:

- Da synes det som om vi får til å holde våre spillere lengre i tennisen enn tidligere, kommenterer Martinsen. Det må også legges til at det ligger et forbedringspotensial når det kommer til rekrutteringen av de yngste. STK ligger ikke på topp når det kommer til antall spillere under 12 år. Her er både Heming, Stabekk, Njård og Nordstrand bedre enn Stavanger, som må finne seg i en femteplass om vi lager en liste over antall medlemmer 0-12 år. 

- For 15 år siden hadde klubben 117 medlemmer. Hvordan ser det ut 15 år fram i tid, Martinsen? 

- Om 15 år er vi i nye lokaler med større banekapasitet, vi har 1400 fornøyde, godt spillende medlemmer, seniortennisen (dvs. aldersgruppen over 19 år, red. anm.) blomstrer, vi er det stedet alle de beste spillerne i Norge vil til for å ha camp, trene og konkurrere. Og Lars Gjerdåker er styreformann, legger han til med et smil. 

Rogalandstennisen ellers er også i vinden for tiden. Både Bryne TK og Egersund RK er i fremgang, og dessuten har Sandnes Tennisklubb rekruttert brukbart med medlemmer i sitt første år etter gjenstiftelsen. Stavanger Tennisklubb hilser denne utviklingen velkommen. 

- Det er gledelig å se at Bryne og andre klubber nå kommer og skaper mer mangfold, og vi tror at dette vil ytterligere øke interessen og etterspørsel for tennis, sier Martinsen.

Region Sørvest består av klubbene Haugesund, Randaberg, Stavanger, Sandnes, Ålgård, Bryne, Egersund, Flekkefjord og Farsund. Samlet har disse klubbene 1669 medlemmer - det er en oppgang på 13 % fra 2013 til 2014.    

Medlemstall norske tennisklubber 2014


 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter