TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Topp ti grunner for Rød, Oransj og Grønn tennis

Skrevet av Henning Frøystein den 24.10.2009

Kjære foreldre

Dere lurer kanskje på hvorfor treneren eller tennisopplegget dere deltar i bruker små baner og tregere baller. Det er kanskje ikke slik du selv lærte å spille tennis, og du tenker kanskje at du vil at barnet ditt skal spille på store baner. Her er noen av grunnene til at modifiserte baller fort holder på å bli den beste og mest aksepterte måten å få barn til å spille på, og deretter gjøre dem til flinke små tennisspillere.

 

Rett utstyr – Baner og utstyr skal være rett størrelse for barnet. Når barn begynner med tennis vil vi gjøre det lett for dem å spille, ikke vanskeligere. Når de bruker de gule ballene på store baner blir det bare vanskeligere, spesielt fordi barna er små. I ingen annen sport forventes det at en seks- eller syvåring skal spille på like store baner som de voksne!

 

Mer ferdigheter  Baller spretter lavere og noen (røde) også senere, noe som gjør at spillere utvikler tekniske ferdigheter raskere. Ved å bruke disse ballene lærer barna mer, ikke mindre. Når de etter hvert utvikler ferdigheter tar de disse med seg fra bane til bane, på denne måten får de mer koordinasjon og kompleksitet i spillet sitt.

 

Ingen ekstrem-teknikk – Når baller blir spilt i et mer passende område for barnets størrelse er sjansen for at de utvikler ekstreme grep og teknikker mindre. Slike teknikker kan nemlig ødelegge for spillerens fremtidige teknikk og taktikk.

 

Spill raskere – Spillerne kan serve, springe og treffe raskere. Da vil barna føle at de virkelig kan spille tennis og ha det gøy. Dette gjør også at de lettere kan øve ellers, fordi de kan spille uten treneren. Da kan de spille med deg eller med vennene sine.

 

Spill og bli – Spillerne blir i spillet fordi de faktisk kan spille det. De lærer de faktiske egenskapene man trenger i tennis. Trenerne slipper å finne opp andre spill som involverer en ball og en racket, men som egentlig ikke ligner tennis i det hele tatt.

 

Mer baller – Hvis spillerne kan springe vil de treffe 100% mer baller enn hvis spillerne står i en rekke, og får baller av en trener. Barna slipper nå å bruke mer tid på plukke baller enn på å slå. Dette resulterer i at de forbedrer seg mye fortere og de utvikler gode ferdigheter for å forfølge og motta ballen.

 

Taktisk mestring – Spillere utvikler raskere en bedre taktisk tilstedeværelse av bane og motspiller. Dette er fordi de har tid til å beregne motspillerens posisjon og ta en avgjørelse, i forhold til å bare vinne med flaks. De får ballen til å gjøre det de vil ballen skal gjøre.

 

Mestring av alle nivåene – Rød, oransje og grønn tennis gir en systematisk oppbygning av ferdighetene som trengs når banen blir større og det kreves nye og mer avanserte ferdigheter. Spillere lærer i en rekkefølge, slik at de ikke får så mange hull i sine tekniske og taktiske ferdigheter.

 

Riktig bevegelse – Spillernes bevegelsesmønster er mer realistisk. For eksempel er 85% av slagene slått innen fire steg fra startposisjon. Det samme mønsteret går igjen på baner i full størrelse. Spillerne lærer å være i balanse og bruke realistisk fotarbeid og bevegelsesmønster.  De får også flere baller tilbake og må springe lengre. Dette fører til at barna lærer at det er viktig å alltid være klar for den neste ballen som kommer.

 

Personlig spillestil – Spillere kan utvikle forskjellige spillestiler og ferdigheter som bedre passer deres personlighet. Med saktere baller og mindre baner kan barna spille i alle områdene av banen, og kommer oftere til nettet hvor de vil lære å angripe og forsvare seg mer riktig.  

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter