TFO-film

Sosiale medier

Tennisbursdag

Skal du feire bursdag?

Prøv tennisbursdag

Les mer

Påmelding åpne turneringer

Hva er STKs Tennisunivers

Skrevet av Henning Frøystein den 05.08.2014

STKs Tennisunivers bygger på følgende prinsipper: 

* Profesjonell trener som følger gruppen to dager i uken - mandag og onsdag eller tirsdag og torsdag.
* Fredagsdrop in for de som har lyst til å supplere med enda mer trening
* ROG-systemet: Rødt - Oransj - Grønt
* Felles pensum og diplomoppgaver
* Gratis egentrening på baner som står tomme
* Planetaktiviteter (se planetprogram)

Illustrasjon STKs Tennisunivers 2018

Presentasjon STKs barnetennisprogram

Hovedpoenget med STKs Tennisunivers er å ta bedre vare på deg som tennisspiller. Du er mer enn en kursdeltager - vi ønsker å legge til rette for at du skal trives og utvikle deg videre i Stavanger Tennisklubb.

Treningsgruppen din har to treninger i uken, og du forholder deg til de samme treningskameratene og den samme treneren begge treningsdager. Det betyr blant annet at du har en trener som kan legge opp et mer langsiktig løp, følge deg tettere opp og forstå bedre hvordan du lærer og utvikler deg.

I STKs Tennisunivers tar vi dessuten sikte på en helhetlig utvikling av tennisspillerne våre. Alle som har prøvd å spille en kamp, har erfart at trening og kamp er to forskjellige verdener. Ønsker man å utvikle seg som tennisspiller, går kamp og trening hånd i hånd. På den måten lærer man seg selv bedre å kjenne og forstår bedre hva trening handler om. Man trenger ikke å delta i et NM for å utfordre seg selv - planetcupene er lavterskel-turneringer hvor du får erfaring med kamp innenfor uhøytidelige og oppbyggende rammer.  

Men det STKs Tennisunivers kanskje handler aller mest om, er å knytte bånd til andre gutter og jenter i tennisklubben. Vi arrangerer planetsamlinger for å spleise spillere på tvers av treningsgruppene, sånn at du får spille med og bli kjent med jevnaldrende du ikke trener med til vanlig.

Vi ønsker også å legge til rette for at de som vil trene mer, skal få mulighet til dette. Fredager har vi drop in-trening, dvs. du kommer når du kan og betaler kun for de treningene du er på! 

Det er også viktig å understreke at all trening ikke trenger å være med trener. For å si det mer direkte: All trening bør ikke være med trener. Trener hjelper deg litt på veien, men den eneste som kan gjøre deg bedre, er deg selv. Øv med racket og ball hjemme på garasjeveggen, i skolegården eller ta med treningskameratene til tennisbanen.

Som en del av STKs Tennisunivers kan du spille gratis på ledige baner - det er et unikt tilbud som Stavanger Tennisklubb er nesten alene om i hele tennis-Norge! Forutsetningen er at du spiller med en annen fra STKs Tennisunivers, og at dere ikke reserverer banen på forhånd.  

Vi tror det er summen av alt dette - de faste treningene, og kamper og samlinger utenom, samt prøving og feiling uten trener - som gjør det stimulerende å være med i STKs Tennisunivers. Vi håper du finner deg godt til rette og blir en aktiv spiller i klubben! 

 

ROG - Red, Orange & Green 

Her er ulike sider som forklarer prinsippet for ROG nærmere: 

Forventninger, prinsipper (Norges Tennisforbund)

Dette er minitennis - hva og når under 10 år (Norges Tennisforbund)

Topp 10 grunner for ROG (ITF - Tennis10s)

 

 

 

 

 

 

Tilbake   Utskriftsvennlig versjon   Abonnér på nyheter